tiistai 22. huhtikuuta 2014

140 days

Kuten monet muutkin, päätin minäkin aloittaa blogin vaihtoni ajaksi.
Nimestäkin käy jo ilmi, että syksyllä on edessä muutto Irlantiin, Dubliniin.
Maahan jossa en koskaan ole käynyt ja kaupunki joka on minulle täysin tuntematon. Miksi ihmeesä siis päätin sinne hakea? Alunperin hain Englantiin, mutta sinne otetaan enemmän ravintola ja hotelli alan opiskeljoita, ja pohdin mikä olisi seuraava vaihtoehtoni. Vaihtokonsulttimme suositteli Irlantia, Dublinia ja Griffith Collegea. Sinne pääsin ja sinne käy matkani nyt Syyskuun alussa. Lento pitäisi varata, en vain ole vielä saanut aikaiseski. En jotenkin ole sisäistänyt vielä oikeasti lähteväni, vaikka haut on tehty koulupaikka saatu ja otettu vastaan sekä tietenkin asia julistettu Facebookissa! ;D

Irlanti, maa jossa on niin paha murre, ettei siitä saa selvää ja maa jossa sataa lähes koko ajan, sekä tietenkin on viileä. Inhoan vesisadetta ja kylmää, what was I thinking? :'D Toisaalta viime sysky Suomessa oli ihana, nahkatakki kelit ja Hunterit jalkaan jonkin lämpimän neuleen kanssa. En valita, voittaa se Suomen talven ja räntäsateen. Irlannissa kun ei sada lunta, ainakaan googlaamiseni mukaan. Kaikki tietoni Irlannista pohjautuu googlamiseen. Olen metsästänyt blogeja Irlannista, ihmetellyt asuntojen välitys sivulla, käynyt suurlähetysten sivuilla (Adapteri pitää ostaa, ehkä parikin, tämän opin), etsinyt tietoa säästä, tutkinut yliopiston sivuja ja metsästänyt inhimillisen hintaisia lentoja.

Se lento, se pitäisi nyt oikeasti varata ja keskittyä asunnon etsintään, ettei tämä hostelli asumiseksi mene. En ottanut kampus asumista koska se oli kohtuuttoman hintainen jos otti oman huoneen ja vielä naurettavampi jos jakoi huoneen toisen ihmisen kanssa, yhden huoneen. Ei ei ei, lähes 5kk ulkomailla tarvitsen oman huoneen ja oman tilan. Ihanne olisi huone soluasunnosta. Mutta katsotaan mihin päädytään!

Toistaiseksi postailen tänne pitääkseni oman pääni järjestyksessä ja ehkä konkretisoidakseni lähtöä itselleni (kukaan muu ei siis näitä nää. Avaan blogin muiden luettavaksi kun pääsen Dubliniin). Syyskuussa muutan Dubliniin! Ei, se ei vain kuulosta uskottavalta, pelkkä ajatuskin naurattaa. Voin luvata, että syyskuussa kentällä itkettää. Lennän ensimmäistä kertaa yksin, olen ihan yli herkkä joten itken varmaan koko lennon koti-ikävää, ystäviä ja perhettä. Perillä varmaan kiroilen jos en pääse perille hostelliin tai ymmärrä murretta. Alan varmaan puhumaan suutuspäissäni Suomea takaisin.. Lisäksi olen siellä viikko ennenkun koulu alkaa metsästämässä asuntoa (mitä jos sitä ei löydy?!), tutustamassa kaupunkiin (lue eksymässä 100000 kertaa) sekä rauhoittumassa (jotta paikka olisi edes vähän tuttu kun koulu alkaa eikä kaikkii tulisi niin ryminällä). Ja miten ihmeessä saan yhteen matkalaukkuun 5kk vaatteet? Just wondering.. ;o

Mitä tältä blogilta voi odottaa ?
- Epätasaista päivitys tahtia. En vielä tiedä miten Dublinissa on aikaa, mutta jotain kuulumisia haluan kertoa ystävilleni, perheelleni sekä sukulaisille. Ja jos joku muukin tänne eksyy niin tervetulos :)
- Huonoa Suomen kieltä. Oikeasti, en omista mitään tajua kielioppisäännöistä, joten pilkut, yhdyssanat ja isot alkukirjaimet ovat varmasti väärissä paikoissa. Unohtamatta minulle tyypillisiä kirjotusvirheitä.
- Englanninkielisiä sanoja tai sanontoja siellä täällä. Bare with me (;
- Paljon iphonella otettuja kuvia ja enköhän kamerallakin (joku vanha canonin pokkari) jotain kuvia tule räpsimään.
- Varmaan sata paniikki postausta enne lähtöä, joita voitte lueskella kun itse eksyn Dublinissa.. ;)
- Ja sekasotkuisia höpinöitä kaikesta maan ja taivaan välillä mitä nyt satun keksimään.

Katsellaan miten käy. Jos tämä nyt tästä muuttuisi todellisemmaksi kun rustaa ajatuksia paperille, vaikka lueskelenkin näitä itsekseni (:

Kuva: google

- Haidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisena :)