tiistai 16. joulukuuta 2014

Dublin Part 1

Nyt täällä jo neljä kuukautta asuneena uskallan antaa turistivinkkejä nähtävyyksistä, ravintoloista, shoppailusta yms. Tiedän, että näitä on postauksissani ympäriinsä, mutta ajattelin kasata nyt tähän yhteeen paikkaan nähtävyyksiä, joita itse olen nähnyt ja joita suosittelen, tai joista olen kuullut hyvää muilta, mutta itse en ole vielä saanut aikaiseksi tutustua kohteisiin. Tässä ei siis varmastikkaan ole kaikki mitä täällä on, tämä on vain minun näkemykseni josta toivottavasti on jollekkin hyötyä :)
Edit: Okei tässä kirjoitellessani tätä tajusin, että tästä olisi tullut ihan yli pitkä, joten purampa tämän pariin postaukseen. Vinkit siis tunnisteen "TuristinaDublinissa" alla :)

Nähtävyydet

Dublinissa riittää nähtävää vaikka millä mitalla ja aikaa niihin saa uppoamaan ihan oman kiinnostuksen mukaan. Löytyy ilmaisia ja maksullisia ja läheltä ja kauempaa. Tästä voi sitten valita ne mitkä itseään kiinnostaa. Tässä ei todellakaan ole kaikki, vaan sellaiset jotka minulle on tuttuja, joten googlettamaan vaan jos kaipaa jostakin lisää tietoa :)

The Spire / Spire of Dublin - Dublin 1 - Kyllä se jättimäinen neula keskellä O'Connel Streettiä on nähtävyys, tämän ohi tulee käveltyä ihan shoppaillessa ja se ei vaadi siis sen kummempaa huomiota. Äkkiä nähty juttu ;>

 

Ha'Penny Bridge - Dublin 1/2 - Kaunis silta jota pitkin pääsee Dublin 1 alueelta Dublin 2, sopivasti juuri Temple Bar alueen kohdalle ;>The Temple Bar - Dublin 2 - Temble Barin alueella sijaitseva pubi on nähtävyys live esiintyjineen ja tunnelmallaan. Samaisen Pubin voi bongata useista Dublin aiheisista korteista. Yleisestikkin Temple Barin alue menee nähtävyydestä.Dublin Castle - Dublin 2 - Linna ja sen takana sijaitseva puutarha ovat myöskin must see listalla. Ei sellainen ihan perinteinen linna, mutta silti näkemisen arvoinen. Meidän lemppari vaihtari kavereitteni kanssa linnasta on sen puutarha. Linnan ulkoaluella ja puutarhassa saa liikkua vapaasti, sekä kappelissa, mutta linnan sisälle pääsy kustantaa joitakin euroja. Itse olen tyytynyt ihailemaan vain ulkoapäin. Postaus paikasta tästä!Trinity College Dublin - Dublin 2 - Kampus alue on itsessään jo nähtävyys näyttävineen rakennuksineen, mutta Trinity Collegen vanha kirjasto on aivan omaa luokkaansa! Kampuksella pörräily on ilmaista, mutta kirjastossa käynti kustantaa noin kymmen euroa. Postaus paikasta tästä!

St. Stephens Green - Dublin 2 - Grafton Streetin vieressä oleva upea puisto. Niin vihreä ja kaunis puisto jossa voisi viettää vainka kuinka kauan aikaa vain ihaillen sen vihreyttä! Ehdoton must see. Syksylläkin kaunis, mutta vihreimmillään pääsee enemmän oikeuksiinsa :> Postaus paikasta tästä!
Merrion Square park - Dublin 2 -Tämä on listattu nähtävyydeksi ja must see kohteeksi, mutta puisto on todella mitään sanomaton St. Stephens Greeniin verrattuna, joten itse en sanoisi must see paikaksi. Lue skippaa koko roska ja käy St. Stephens Greenillä. Postaus paikasta tästä!
St. Patricks Cathedral - Dublin 8 - Todella upea ja iso kivinen katedraali, joka kustantaa viitisen euroa. Näyttäviä lasi maalauksia, veistoksia ja sellaista tunnelmaa. Todella kaunis ja suosittelen käymään ihan ehdottomasti. Postaus paikasta tästä!Yllä olevat ovat ne nähtävyydet joita itse näytän ystävilleni ja suosittelen käymään ihan ehdottomasti. Loput voi sitten valita oman maun mukaan ja tässä siihen muutama vinkki.

Guinnes Storehouse - Dublin 8 - Tämä on oluen ystäville ihan ehdoton nähtävyys, mutta koska itse en niihin lukeudu on tämä mun osalta vielä käymättä. Kuitenkin sen verran ikoninen paikka, että ehkä sinne pitäisi raahautua :D

Phoenix Park & Zoo - Dublin 8 - Bussimatkan päässä oleva suuri puisto, sekä eläintarha. Itse en ole käynyt, mutta pari ystävääni on ja totesivat ihan kivaksi paikaksi, muttei mitenkään suuresti ihmeelliseksi. Omaa kokemusta paikasta ei vielä ole.

Jameson Whiskey tour - Dublin 7 -Viskin ystävien must see. Muutaman cavern on ollut tarkoitus tänne mennä, mutta jälleen viskin ystävänä itsellä ei kuulu suunnitelmiin. Henkilökohtaista kokemusta ei kenelläkään, mutta ollaan kuultu olevan kiva kokemus. Tästä saa paremin tietoa brändin omilta sivuilta täältä!

Museot - Dublin 2&8 - Keskustan alueella on kaksi museota ja yksi on vähän kauempana, nämä on ollut meidän to do listalla sateisien päivien varalle aikojen alusta asti, mutta siliti ei olla sinne vielä eksytty xD jos tässä vielä...

Howth - Dublin 13 -  Jos on aikaa kannattaa ehdottomasi napata juna ja suunnata päiväksi Howhtiin ihastelemaan rannikkoa, ja jos on energiaa niin kiivetä kävelemään mäelle/vuorelle/mille lie kukkuloille ihastelemaan auringon laskua ja jos oikeen jaksaa vaeltaa reilun tunnin pääsee ihailemaan Dublinin keskustan upeita valoja tai valoisammalla vain upeita maisemia. Postaus paikasta tästä!
Kaksi kavereistani on tehnyt täällä Hop on Hop off kiertoajelun ja kumpikin suosittelivat kahden päivän lippua joka kiertää näitä isompia nähtävyyksiä ja kaikkea pienempää jännää! :) Pitää katsella josko itsekkin vielä repäisisi ja kävisi kyseisen ajelun tutkimassa, tai sitten vain kiertelee itsekseen puuttuvia nähtävyyksiä :D Mutta Hop on Hop off kahden päivän lippu on hyvä tapa nähdä Dublin.

Hostellit

Avalon House - Dublin 2 - Paras sijainti, lähellä Grafton streetin shoppailuja ja Temple barin aluette, mutta kuitenkin sopivan kaukana, että saa nukuttua. Hyvät kulkuyhteydet koska sijaitsee pääkadun varrella. Hyvä hinta-laatu suhde, kansainvälinen, nuorien suosiossa vaikka löytyi niitä keski-ikäisiäkin asukkeja.


Kinlay House - Dublin 2 - Avalonin kanssa samaa ketjua. Lähempänä Temble Barin aluetta ja kauempana Grafton streetin shoppailuista, mutta lähempnä O'Connel Streetin shoppailuja. Viihtyisä ja iso, siistit huoneet, miinusta siitä, että häkit laukuille eri rakennuksessa kuin suurin osa huoneista. Meluisampi kuin Avalon.


Yleisesti suosittelen valitsemaan hostellia tai hotellia Dublin2 alueelta ja Dublin1 jos pysyy keskustan alueella. Kuitenkin Dublin 2 on alueista se paras asustaa sillä siitä pääsee helpoiten liikkumaan ja se on aavistuksen rauhallisempaa seutua kun Dublin1. Asuntoa etsiessä minun käskettiin pysyä parillisten lukujen puolella, sillä parittomien lukujen puolella on levottomammat alueet joissa ei ainakaan naispuolisen henkilön parane liikkua yksin iltaisin/öisin, keep that it mind. Äitini hotelli oli kuitenkin Dublin 1 alueella O'Connel Streetin toisessa päässä ja tänne kulku oli siis ongelmatonta. Tietenkin myös parillisella puolella on huonompia alueita, esimerkiksi osa Dublin 8 alueesta on suhteellisen turvatonta aluetta. Dublin 2 antaa vain ne parhaat kulku yhteydet, joten sitä suosittelen eniten.

Ja koska tiedän, etteivät numerot sano mitään niin tässäpäs googlesta napattu 
kuva jossa Dublin on jaettu numeroihin ;>


Coming soon - Ravintolat, Pubit, Clubit, Shoppailu & "hyvä tietää"!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisena :)