lauantai 6. joulukuuta 2014

Paris Day 2

Suuret suunnitelmat suht aikasin heräämisestä kaatui aamulla sht nopeasti sillä oltiin Emman kanssa kumpikin ihan väsyneitä edellisen illan juhlinnasta, joten noustiin taas siinä puoli kahden aikaan, uups! Ohjelmassa sunnuntaille oli nähtävyyksien kiertelyä ja sellaista koomausta, sillä monet kaupat yms ovat Pariisissa kiinni sunnuntaisin. Siinä sitten taas aamupalat syötyämme ja puettua suunnattiin jälleen metrolle ja kohti ensimmäistä nähtävyyttämme. Sää oli jälleen pilvinen ja yritti välillä hieman sataakkin. Kuvat ovat siis hieman sumuisesta ja pilvisestä Pariisista, mutta jotenkin se antoi kuviin oman fiiliksensä.

Ensimmäisenä kohteena vielä valon riitäessä oli Sacré-Coeur niminen kirkko. Kirkolle kiivettiin ylös mäkeä ja jälleen ihania portaita (tämä turistina liikkuminen alkaa olla ihan hyvää treeniä). Kirkko oli näyttävä niin ulkoa kuin sisältäkin, mutta sisällä kuvaaminen oli kielletty ja meidän siellä vieraillessa oli meneillään ilmeisestikkin messu. Silti monet näyttivät kuvailevan kännyköillä sisälläkin, mutta me päätettiin kiltisti noudattaa kieltoja.
 
Kirkon ympärillä olevaan aitaan oli laitettu muutamia love lockseja<3

Kirkko sijaitsee tosiaan mäen päällä ja sen läheisyydessä/edessä/ympärillä on ikäänkuin näköalatasenteet joista avautuu upeat maisemat Pariisin kattojen ylle! Tietystä kohtaa näkisi Eiffel torninkin, mutta nyt pilvisyyden ja sumuisuuden vuoksi näimme vain Eiffelin varjon/muodon pilvien seassa. Aurinkoisella säällä saa Eiffelistäkin varmasti upeita kuvia :)

Täältä matka jatkui vieressä sijaitsevalle pienelle alueelle, johon ihan kävelimme etsimään ruokaa! Pädyttiin varmaan ensimmäiseen ravintolaan jonka näimme, sillä listalla ollut lohipasta vakuutti meidät kummatkin syömään kyseiseen paikkaan ;> Ruokailun jälkeen alettiin valua rinnettä alas Starbucksin kautta ihaillen valoja joita oli kaikkialla ja jotka illan hämäräss pääsivät oikeuksiinsa. Napattin jälleen metro ja tälläkertaa suuntasimme Eiffel tornin juurelle.

 

Eiffel torni oli läheltä ihan mielettömän iso. Vaikka tietenkin se näyttää kuvissakin suurelta, mutta jotenkin sen massiivisuus silti pääsi yllättämäön. Koska oli jo pimeää saimme nauttia upeasti valaistusta Eiffelistä läheltä ja olimmepa taas juuri aikaan ja näimme jälleen valoshown ihan lähietäisyydeltä tällä kertaa ja yhtä upeahan se oli kuin edellisenä iltana! Huonon sään vuoksi ei lähdetty matkustamaan ylös asti, sillä todettiin ettei sieltä olisi nähnyt nyt juuri mitään sumun seasta, jäipähän jtn ensikertaankin (lue: kaksi korkeanpaikan kammoista, joista toinen omistaa myös ahtaanpaikan kammon, ja Eiffel torniin ylöskipuaminen ei ole hyvä idea edes ajatuksen tasolla).
Aikamme kuvailtua ja ihmeteltyä ja sellaisen sumu sateen alkaessa suunnattiin junalla kohti Emman kotia jossa loppuilta menikin katsellassa Disney chanelia ranskaksi, höpistessä kaikkea maan ja taivaan väliltä syöden nugetteja ja loppuillasta kiroillen Laurean kurssivalintoja : D Tässäkin päivässä näkyy tämä rauhallinen lomailu, joka oli kyllä täysin oikea valinta, sillä ehdittiin silti nähdä vaikka mitä ilman sellaista kiireistä aikataulua. Käytiin taas nukkumaan suhteellisen myöhään, vaikkakin aikaisemmin kun aiempina iltoina, sillä maanantaina oli edessä aikainen herätys yhdeksän aikaan!

Look what I found from Paris!! Little Temple Bar ;>

PS. Yhdistelmä kortti (credit/debit) tuntuu olevan jotain maailmanluokan ydinfysiikkaa ulkomailla..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisena :)