maanantai 15. joulukuuta 2014

Griffith College Dublin

Älysinpäs tässä, etten ole postaillut ollenkaan omasta koulustani jossa täällä opiskelen. Joten korjataanpas asia nyt viimeinkin. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, right?
Griffith College Dublin sijaitsee Dublin 8 alueella ja keskustasta sinne pääsee ainakin kolmella eri bussilla (näistä kaksi pysähtyy pysäkillä josta kävelee noin 5min), mutta keskusta bussimatka taitaa olla jtn vartin luokkaa riippuen mistä kohtaa keskustaa hyppää kyytiin. Kävellenkin matka taittuu 15-30minuutissa jälleen sijainnista riippuen. Eli voidaan sanoa, että hyvien kulkuyhteyksien päässä!

 

Koulussa vaihtareilla on tosiaan oikeus valita kursseja miltä tahansa vuosikursseilta ja miltä alalta vain tahtoo. Tietenkin fiksua on pysyä oman alan kursseissa ja suunnilleen oman luokan matkassa, eli minäkin liiketalouden toisen vuoden opiskelijana nappailin liiketalouden kursseja 1 ekalta vuodelta, 2 tokalta vuodelta ja yhden kolmannelta vuodelta (eihän tämä vaihto nyt liian rankaksi saa käydä ;> ). Erasmuksen kautta ollessa on tietenkin tarkempaa mitä kursseja lukee paljon ja miltä aloilta, sillä tukirahaahan matkaankin saadaan. Valinnan monipuolisuuden vuoksi semesterin ekat kaksi viikkoa voi käydä kokeilemassa eri luentoja, jotta löytää itselleen ne sopivat. Kuitenkin kurssivalikoimassa selitykset olivat sen verran hyvät, että monet olivat samantien oikeilla tunneilla minut mukaan lukien.

 

Lukkarin kasaaminen on vähintään yhtä haastavaa kun Laureassa ja sen kanssa tulikin kiroiltua Starbuckisassa muutamisen tuntia (tällöisen hostellimme wifi ei toiminut) ja silti jouduin menemään Business Facultyn vastaavan luokse kitisemään päällekkäisyyksistä, sillä en ollut valmis luopumaan valitsemista kursseistani. Ongelma ratkaistiin parissa minuutissa laittamalla minut iltaluennolle aikuisopiskelijoiden seuraksi.

Luentosaleissa (joissa mulla on ollut tunnit) on yleensä tälläiset pitkät pöydät ja taitettavat tuolit.

Koululla on joulukoristeita, tässä yksi kolmesta kuusesta ;>

Iltakurssia lukuunottamatta kursseilla on viikossa kaksi 1,5h luentoa ja yksi 1h tutorial, jossa tehdään harjoituksia. Poissaoloja ei juuri hyväksytä (silti niitä on kaikilla), kännykkää ei tunnilla saa käyttää (jos jää kiinni otetaan puhelin pois tai saat palopuheen koko luokan kuunnellessa) ja myöhästyneet eivät pääse luokkaan sisään, sekä luennoilla tulee kirjoitella aktiviisesti omia muistiinpanoja. Minulle osuneet opettajat puhuvat kaikki selkeää englantia ilman irkku aksenttia, sillä he itsekin sanovat, ettei kukaan ymmärtäisi heitä jos he puhuisivat aksentilla.

Rakennus D ja takana A

Koulun kenttä ja pöytiä. Näissä alkusyksystä istuskeltiin lounastauolla syömässä :)

Minulla olleille kursseille kuuluu kaikkiin raportti noin 2500-3000 sanaa (yksilö töitä), sekä kirjallinen koe joka on tammikuussa. Kokeista tiedän sen verran, että ne kestävät kolme tuntia ja naaman eteen saa kuusi kysymystä joista vastataan neljään esseillä. Tehtävä ja koe on mentävä läpi (saatava vähintään 40% kummastakin), jotta kurssin pääsee läpi.


Vasemmassa reunassa olevan rakennuksen alakerrassa on ruokala/kahvio.

Student union, josta ostetaan lippuja bileisiin ja tapahtumiin. Tiloissa on myös mikro missä voi lämppäillä eväitä ja syödä, peli huonetta ja kaikkea muuta kivaa :)

Koulu itsessään on sopivan kokoinen kampus joka koostuu useammasta eri rakennuksesta, sekä urheilukentästä. Rakennukset ovat luento rakennuksia, opiskelija yhdistyksen rakennus, opiskelijasuntoja, sekä koulun kahvila/ruokala. Monet vaihtarit asuvat kampuksella, itse en halunnut sen kalliuden vuoksi. Kämpissä olen käynyt kaverien luona ja täytyy sanoa, että hintaan nähden pienet huoneet, joten mielummin asun yksityisellä vaikka alku oli haastavaa asuntoa etsiessä.

 

 

Koulun ruokalassa on yleensä ruoka joka maksetaan punnitsemalla eli määrän mukaan, sämpylä/wrappi tiski, salaattipöytä (joka on maailman säälittävin sellainen Suomen kouluruuan lisukesalaatti tasoa) ja street food joka maksaa summan X (tässä on yleensä pastaa, pitsaa, hamppareita yms joka tehdään kasataan siinä naamasi edessä). Ruokalasta saa myös kolmioleipiä, valmissalaatteja yms ja toiselta puolelta ruokalaa löytyykin Starbucks, mistä lähinnä saa juomia ja pieniä välipaloja. Itse olen syönyt koululla vain tiistaisin ja yleensä olen napannut wrapin tai streetfoodista jotakin.

 

Rakennukset ovat upeita ja kivisiä ja henkivät pieniä Harry Potter viboja. Sisälläkin jatkuu samanmoinen vanhatunnelma ja katosta voikin bongailla upeita kattokruunuja, seiniltä tauluja ja käytäviltä huonekaluja. Kirjastossa on muutamisen (ehkä 10?) kone opiskelijakäyttöön ja iso sali jossa on "lukukoppeja" pistorasialla varustettuna vierivieressä opiskelua varten. Rakennuksia on erilaisia ja yhden rakennuksen portaat henkii vankilaviboja, kun seuraavassa tunnet olevasi jossain kartanossa. Käytäviä ja portaita on siellä täällä ja jokaisella rakennuksella on oma kirjain tunnus. Pari ekaa viikkoa sai kävellä kartan kanssa, jotta löysi oikean rakennuksen ja sitten vielä luokan!

Näkymät kirjaston edessä olevasta ikkunasta kampukselle (toisesta kerroksesta).

Takana näkyvä rakennus on opiskelijakämppiä.

W rakennus oikealla ja takana näkyy lisää opiskelja kämppiä.

Kaiken kaikkiaan voin siis suositella koulua vaihtoon tuleville. Koulun sijainti on hyvä, opettajat hyviä, kurssivalikoima laaja ja kampus on kivan kokoinen, ei sellainen liian suuri vaan sopiva. Miinusta lähinnä siitä, että isoissa ryhmissä ja jatkuvasti vaihtuvassa porukassa on vaikeampi tutustua ihmisiin ja näin Suomalaiseen opiskelijaelämään tottuneena koulu järjestää todella vähän bileitä! Onneksi Dublinin yöelämä nyt on niin huikea muutenkin, ettei tämä nyt suuresti ole häirinnyt ;>
Jos joku asia mietityttää niin kysymyksiä vaan niin vastailen (:

PS. Laureaan verrattuna koulu vaatii paljon enemmän, että siihen kannattaa varautua :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisena :)