perjantai 26. joulukuuta 2014

Walk along the Canal

Jouluaattona täällä oli mielettömän ihana sää. Aurinko paistoi melkeinpä pilvettömältä taivaalta ja lämpötila oli lähellä kymmentä plus astetta, ei siis lainkaan tyypillinen sää viettää jouluaattoa Suomessa, mutta täällä hyvinkin normaali. Toinen outos oli myös se kun täällä joulua vietetään vasta 25 päivä, joten lähtiessäni kauppaan 24 päivä en osannut odottaa sitä ihmismäärää mikä liikkeellä oli. Päivä oli ihan niinkuin mikä tahansa muukin päivä, kaupat/kuppilat/ravintolat ja kioskit olivat kaikki auki, autoja ajeli ohi joka suuntaa, lenkkeilijöitä tuli vastaan siinä missä muutenkin ja ihmisiä oli muutenkin paljon liikkeellä.

Hyvän sään innoittamana kauppareissu muuttuikin hieman pidemmäksi lenkiksi kun lähdin seurailemaan kanaalia vielä yhden ylimääräisen sillanvälin ihan vain ihaillakseni maisemia, näitä kuvia saattekin siis ihmetellä tässä postauksessa. Jotenkin kun lähtö on nyt alle kuukauden päästä tuntuu, ettei mitään ole tarpeeksi. Pitäisi olla enemmän kuvia ihan jokapaikasta ja vielä olisi asioita mitä haluaisi tehdä! Kuvia nyt pääsee onneksi napsimaan kun herää ajoissa ja aurinkoisen sään sattuessa lähtee kävelylle ja nappaa kameran matkaan, mutta muiden juttujen tekeminen alkaa jo vaatia enemmän.


 Tenttiviikot (kyllä tentit kestävät 6.1-20.1) lähestyvät uhkavaa vauhtia ja kaikilla alkaa stressi painaa päälle. Itse onnekkaana suoritan vain kolme koetta, joista valitetavasti kaksi peräkkäisinä päivinä, mutta osalla ystävistäni on jopa kuusi koetta. Kaikki tulevat siis melko nenä kiinni kirjassa ja itsekkin pitäisi nyt skarpata kokeisiin ja oikeasti lukea. Notes nippuja on vinopino pöydän kulmassa ja jokaiselle kurssille on netissä lisää case tapauksia luettavaksi, jotta olisi esimerkkejä kokeisiin.Esimerkkejä pitäisi olla sata, mutta onneksi niitä voi ammentaa niin omasta kuin kaverienkin kokemuksista. Teoriat pitäisi osata ulkoa ja jokainen minut tunteva tietää, että kokeisiin luku ja teorioiden muistaminen ei ole se vahvin puoleni. Suomessa menestyvän työyhteisön kurssia varten piti opetella kolme teoriaa joista kokeessa muistin kaksi ja kolmannesta kaavan, mutten sanoja kaavaan, eli täysin hyödytön.. Nyt niitä teorioita olisi lähemmäs kymmenen per kurssi, osa hieman toisiaan hipoen samasta aihepiiristä, mutta pääsääntöisesti ihan eri juttuja. Jokaiseen teoriaan kuuluu tietenkin luojan nimi, mitä se koskee, ja sata alakohtaa. Sitä sitten esimerkkien kautta käytäntöön soveltaen, wuhuu.Koe kysymykset ovat 25 pisteen arvoisia eli maksimissaan kokeesta nappaa sen 100p ja 40p pitäisi saada, että pääsee läpi. Tavallaan se ei kuulosta niin pahalta, mutta kun vaatimukset saada pisteitä riippuu lähes pelkästään teorian ulkoamuistamisesta ja sovelluksesta alkaa se pieni paniikki syntymään mielessä. Että mä odotan, että pääsen takaisin laureaan :D Credittejä täältä tulee 25 kaiken mennessä läpi ja töitä olen tehnyt varmaan samanverran kun laureassa koko viimevuoden aikana.. Täälläkin Trinityssä ja Dublin Business Schoolissa vaihtarit on päässeet kursseista läpi esseillä ja kokeilla, jotka ovat olleet helpon kuuloisia meidän kouluun verrattuna. Ollaankin ihmetelty miksi me päädyttiin tähän kouluun joka tuntuu vaativan kaikki eniten!

 Huominen menee vielä rennoissa merkeissä, mutta sitten pitäisi alkaa tutkia monistenippuja ja lukea kahteen ensimmäiseen kokeeseen. Onneksi välissä on vielä uuden vuoden juhlinnat niin pääsee vähän irtautumaan arjesta! Ja onneksi viimeisen kokeen jälkeen mulla on vielä muutama päivä pelkkää aikaa kierrellä Dublinissa ympäriinsä ja vain nauttia olostani täällä ennen kotiin paluuta.
PS. Nyt se aurinkoinen sää on muisto vain ja ulkona tulee kaatamalla vettä, toivottavasti huomenna olisi parempi sää niin viitsisi lähteä keskustassa käymään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisena :)