perjantai 25. huhtikuuta 2014

This is me

Niin ja kuka sinne Dubliniin siis lähteekään?

24-vuotias YO-Merkonomi, joka tällä hetkellä lukee itseään tradenomiksi Laureassa.
Vaihtoon lähdetään siis Erasmuksen kautta, mikä antaakin kivasti tukea tähän lähtemiseen. On ihmisiä keneltä kysellä typeriä ja ihmisiä kenelle soittaa mikäli paniikki iskee! Syksyllä aloitan toisen vuoden tradenomina, mutta opintoja on jo kasassa lähes puolet vaadittavasta (mikäli kaikki kurssit menevät läpi loppu keväästä ja kesällä!.Voihan ruotsin kurssi…) eli hiukan etuajassa mennään! Tämä on vain positiivista niin ei niin tule stressiä Dublinissa jos joku kurssi tuntuu menevän päin mäntyä ;)


Mitäs muuta? Ikinä ennen en ole ollut vaihdossa ja matkailu kokemukseni rajoittuvat ala-asteella tehtyyn Kanarian saarteen matkaan, lukiossa olleeseen Cyproksen matkaan sekä -11 vuoden Rodoksen matkaan. Joten tuntemattomille vesille lähdetään! Englantia puhun suhteellisen hyvin, mutta se aksentti vähän hirvittää ja miten sitä ymmärtää.. Noh sitä on turha stressata etukäteen se selviää sitten paikanpäällä. Ulkomaille on kiinnostanut lähteä jo lukiosta asti, mutta nyt sitten sain viimeinkin aikaseksi toteuttaa haaveiluni!

Urheilu on aina ollut osa elämääni ja hieman jännittääkin miten sen saa pidettyä mukana vaihdossa ollessa. Toivottavasti se edes jotenkin roikkuisi matkassa, eikä ihan jäisi matkasta! Onneksi löysin Casseyn ja Blogilateksen viime vuoden lopussa, joten sitä varmasti tulee jonkin verran edes tehtyä.

Tänään meillä oli FUAS:n järjestämä orientaatiopäivä jossa kerrottiin kaikkea hyödyllistä terveyteen liittyvistä asioista (EU kelakortti pitäisi tilata tai joku sellainen), turvallisuudesta (maalaisjärkeä) sekä erilaisista dokumenteista mitä tarvitaan mukaan (ylimääräiset passikuvat, passikopio yms). Jonka jälkeen ulkomaalainen luennoitsija kertoi meille kolmen aiemmin vaihdossa olleen opiskelijan tarinat ja haastatteli meitä. Tietenkin poimien puhumaan ne jotka hautautuivat piiloon penkkiinsä, eli tietenkin pääsin äänen kun sitä yritin vältellä :D Oli muuten todella fiksu olo kun puhuja kysyi minulta "do you know there is a place in Ireland which makes you talk more?" katsoin vähän aikaa ihan tyhmänä ja pudistin päätäni mikä sai hänet vain toistamaan kysymyksensä. Tähän sitten fiksuna tyttönä vastasin "Humala" (koska wasted ei vain kuulostanut tarpeeksi "official english"). Eihän se oikea vastaus ollut, mutta toimipahan hyvänä jäänrikkojana :'D Ilmeisesti Irlannissa on jokin kivi jota pitäisi suudella ja se saisi puhumaan enemmän. Oh well aina oppii jotain uutta!


Noh nyt meni taas puoliksi ohi aiheen, mutta ainakin tässä oli kaikkea mitä sanoinkin, että blogi tulee sisältämään. Iphone kuvia, huonoa Suomenkieltä, englanninkielisiä sanoja siellä täällä ja tietenkin kirjotusvirheitä! 
Ensi viikolla olisi tarkoitus varata lento, kunhan saisin Dublinista vahvistettua koulun alkamispäivämäärän. Koulun sivut kun tuntuvat maailman sekavimmilta!

- Haidi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisena :)