sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Party nights

Hämähäkkien lisäksi mietittyy myös kulttuurilliset erot. Kuulemani mukaan ihmiset ovat todella ystävällisiä ja jos kadulla näyttää eksyneeltä on siinä hyvin äkkiä joku kysymässä oletko hukassa ja voiko sinua auttaa, myöskin small talk on erittäin yleistä. Varmaan alkuun outoa tähän suomalaiseen hiljaisuuteen tottuneena, mutta eiköhän tuohon totu. Pubi kulttuuri on myöskin Irlannisa vahva mikä taa Suomessa on melko olematon, ehkä. Yleensä kaverien kanssa käydään syömässä tai kesällä ehkä terassilla töiden jälkeen, Irkuissa mennään pubiin. Tai näin ainakin annetaan olettaa :D Koska olen viimeksi ollut pubissa? Meinasin sanoa työpaikan virkistyspäivän ja Järvenpään iki-ihanan karaokebaarin, mutta tajusinkin ravanneeni tämän jälkeen useammilla approilla ja vielä useammassa pubissa.


On oltu Hukkiksessa ja Helsinginkadun approssa, sekä tietenkin muissakin opiskelijabileissä, mutta pubeista nyt tulee mieleen approt. On menty metrolla vuosaaresta Kaisaniemeen ja koettu mitä kummallisimmat pubit matkan varrella. Tai kävelty kartan kanssa ympäri kalliota ja toivottu ettei eksytä ja selvitään vielä takaisin keskustaan! On kumottu mitä omituisimpia shotteja (fireball hyi), drinkkejä ja ihan perinteisiä siidereitäkin. Kerätty leimoja, saatu merkkejä ja ihmetelty aamulla kännykässä olevia kuvia. Tämä kaikki nyt on kuitenkin osa sitä opiskelija elämää, se paras osa! Liikkeellä ollaan aina omassa tiimissä, mutta matkan varrelta löytyy usein monia ihania ystäviä<3

Nyt sitten mietinkin miten Dublinissa? Onko siellä jotain aproja vastaavaa vai ollaanko vaan iltaisin pubeissa. Kyllä sielläkin ainakin jotakin juhlimista tapahtuu sen perusteella mitä muista blogeista on löytänyt, mutta millaista se sitten oikeasti on. Sellanen perus baari iltama, approt, pubissa istumista vai jotain ihan muuta? Who knows, taitaa selvitä vasta kun perille pääsee.


Ehkä epäoleellisin asia miettiä tässä kohtaa, mutta mietityttää kuitenkin. Oleellisempaa olisi etsiä asuntoa, varata lento, hoitaa vakuutuksia yms, mutta ei. Sen sijaan mietin sitä millainen opiskelijaelämä Dublinista löytyy. Tilasin senään Eurooppalaisen sairasvakuutus kortin, edes yksi asia tehty super pitkältä listalta. Päiviä lähtöön (alustavasti) on jäljellä 128. Tavallaan vähän tavallaan paljon, mutta vieläkään ei lähtö ole liian todellisen tuntuinen. Se on siellä jossain kaukaisuudessa, ehkä se konkretisoiutuu edes hieman kun lennon saisi varattua, we'll see!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisena :)