torstai 22. tammikuuta 2015

Dublin Part 3

Viimeinen osa tästäkin viimein ulos, elikkäs luvassa olisi hieman juttua shoppailusta Dublinissa, hyvä tietää juttuja ja vielä yksi ravintola vinkki :)

Shoppailu

Dublinissa on oikeastaan todella hyvät shoppailumahdollisuudet ja kauppoja löytyy ihan jokaiseen makuun ja jokaiselle budjetillekkin! Samoja kauppoja mitä suomestakin löytyy niin Veromoda Onlya tuli vastaan ja tietenkin perus H&M tuli muutamaankin otteeseen vastaan. Myöskin Zara löytyy keskustasta ja Mangokin! Hinta tasoltaan Dublin on samassa hinta luokassa kun suomessakin, vaikka Zarassa tuntui, että jotkut vaatteet olivat ehkä hieman kalliimpiakin kuin mitä Suomessa on tullut vastaan.

Kukkasia Grafton Streetiltä

Keskustasta löytyy myös muutamasin ostoskeskus joista itse suosin Dublin 1 olevaa Jervis Shopping centeriä ja Dublin 2 alueella olevaa Brown Thomasia. Muita ostoskeskuksiakin keskustasta löytyy samoilta kaduilta, mutta nämä kaksi oli eniten omaan mieleen!


Brown Thomas - Dublin 2 - Grafton Streetillä sijaitseva Brown Thomas on luxus ostoskeskus, josta löytää jokaisen asian kotiinsa. Katu-tasosta löytyi meikit ja laukut, alhaalta miesten vaateet, ylimmästä kerroksesta kodinkoneet ja tekstiilit, sekä välistä naisten vaatteet ja kengät! Meikki osastolta löytyi samoja merkkejä kuin Stockkaltakin sekä muita tunnettuja brändejä. Laukkuja oli kaikki tunnetut merkit aina Michael Korsista Chaneliin ja Celineen ja kenkgistä löytyi niin Manolot, Loboutinit kuin Jimmy Chootkin! Näitä tuli kyllä aina ihailtua ;> Alakerrasta löytyy myös Tiffanyn piste ja ylhäältä Ladureen tiski.


 

Jervis Shopping Center - Dublin 1 - Ostoskeskus sijaitsee Dublin ykkösessä olevan ostoskadun varrella ja sisältä löytyy Forever 21, New Look, Next ja muita kauppoja, mutta nuo kolme nyt oli omia lemppareita! Ostoskeskuksesta löytyy myös ruokapaikkoja, mikäli nälkä iskee.


Dublinista löytyy myös TopShop, River Island, Penny's (sama kauppa kuin brittien primark, mutta eri nimellä) Marks & Spencer ja useita muitakin, mutta nämä nyt niitä mieleen parhaiten jääneitä. Myöskin kalliimpia merkki liikkeitä löytyy Dublinista esimerkiksi Massimo Dutti ja Ted Baker.  Kenkäkauppoja on myös vaikka muille jakaa ja valikoima on laaja! Turistikrääsää myy Carrol's ja näitä liikkeitä onkin melkeen joka nurkassa.

O'Connel Street

Parhaiten shoppailu onnistuu Dublin 2 Grafton streetillä jossa on myös Disney Store (sen voisi jo melkeen laskea nähtävyydeksi, kun siellä on kaikkea niin söpöä!) ja Dudlin 1 O'Connel streetillä, josta lähteekin sitten Spiren kohdalta vasemmalla yksi ostoskatu täynnä vaatekauppoja ja tältä kadulta löytyy myös Jervis shopping center!Grafton Street ja Disney Store

Ruokavinkkinä vielä sellainen Sushi nuudeli ravintola kuin Musashi, joka sijaitsee Dublin 1:ssä. Tänne kannattaa tehdä pöytävaraus sillä pieni ravintola on aina tupaten täynnä päivästä riippumatta, enkä lainkaan ihmettele sillä sushit ovat täällä ihan mielettömän hyviä! :)


Hyvä tietää Dublinissa

- Bussit voi maksaa vain kolikoilla
- Taxit voi maksaa vain käteisellä
- Kaupat sulkevat melko aikaisin yleensä 18-20 välillä,
  mikä kannattaa huomioida shoppaillessa!
- Kartan kanssa kulkiessa joku tarjoaa varmasti neuvoa,
  joten ei kannata säikähtää ;>
- Pubit ovat arkisinkin auki kahteen asti ja live musiikkia
  on tarjoilla lähes joka päivä!
- Hotelli kannattaa ottaa Dublin 1 tai 2 alueelta, jotta keskustaan
  pääsee mahdollisimman helposti ja nopeasti
- Naispuolisten ihmisten ei kannata kulkea yksin myöhään öisin
- Laukusta kannattaa pitää huoli varkaiden varalta
- Irlannissa poliisi kulkee nimellä Garda ja heidät tunnistaa,
  huomioliivin keltaisista takeista
- Kaupungin ehtii hyvin tutkimaan läpi kolmessa neljässä päivässä

Toivottavasti näistä vinkeistä on hyötyä jollekkin Dubliniin matkaavalle! :>

PS. Suomessa on oltu takaisin nyt kaksi päivää ja pientä kulttuurishokkia on ilmassa :D

2 kommenttia:

  1. Ohhoh, enpä olisi ajatellut Dublinia tuollaiseksi ostosparatiisiksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei ehkä ekana tulis mielee, mutta siellä hoituu kyllä niin shoppailut kuin biletykset samalla kerralla! ;>

      Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisena :)