perjantai 9. tammikuuta 2015

Weird things part 2

Jatketaan näillä outouksilla mitä täältä taas on tullut vastaan! Tunnisteen "Weirdthings" alta löytyy toinen vastaavanlainen outous postaus. Ei mitään maailma amullistavia, mutta kummallisia asioita :D Kuvituksena toimii satunnaiset kuvat vaihtoni varrelta, koska näistä outouksista kuvat olisi olleet todella tylsiä..


- Pistokkeet. En tajua miten tämä pääsi unohtumaan ensimäisestä, mutta pistoke tosiaan pitää ensin laittaa päälle ennenkuin siitä saa virtaa! Pistokkeessa on siis pieni katkaisija jota napsautetaan ja virta alkaa tämän jälkeen kulkemaan. Myös hella pitää siis ensin napsauttaa seinän virtakytkimestä ja sen jälkeen laittaa itse hellan levy päälle :D

- Yksinkertaiset ikkunat… No words needed!

- Lämmitys. Irlannissa lämmitetään öisin koska sähkö on silloin halvempaa. Lämmitys napsahtaa päälle alkuillsta (meillä ehkä neljän viiden aikaan) ja napsahtaa pois päältä aamusta. Miksi lämmittää taloa päivisin kun ei täällä ketään silloin ole? Hyrrr.


- Bussissa voi maksaa vain koikoilla ja jos et anna tasarahaa saat kuitin, ja voit hakea vaihtorahat bussiasemalta joka sijaitsee keskustassa.

- Bussit ovat kaksikerroksisia

- Junalippu pitää näyttää portilla kun menet junaan ja kun tulet pois junasta. Fiksua, mutta erilaista!

- Taxit. On oikeasti ihan normaalia ottaa taxi, antaa osoite ja kuskilla ei juuri ole tietoa missä se varsinaisesti on, ehkä suunta missäpäin, mutta sitten lähdetään ajelemaan ja etsimään (navigaattori on täällä tuntematon sana). Viimeksi olimme oikeassa kohdassa, mutta koska numero oli väärä ajoi kuski meidät eri paikkaan ja lopulta kävelimme takaisin noin 500m oikeaan osoitteeseen. Taxilla osoitteen etsiminen kun ei ole halpaa huvia :D

- Samaa jatkaen, myös taxit voi maksaa yleensä vain käteisellä.


- Useissa ravintoloissa ja kaupoissa on minimimaksuraja korteille (5-10euroa) eikä tästä tietenkään sanota etukäteen vaan vasta kun olisi aika maksaa. Suprise! Toki välillä on selkeät taulut, että vain käteinen.

- Yhdistelmä kortti credit/debit tuntuu olevan maailmanluokan ydinfysiikkaa. Joka kerta kun sen antaa ja jos en itse voi näppäillä ohjeiden mukaan eteenpäin vaan myyjä tekee tämän ovat he ihan pihalla :D Sama ongelma oli myös Pariisissa, Lontoossa ja Edinburghissa.. Olen siis maksanut luotolle kolmen euron kaakaoita ja tajunnut tämän vasta katsellessani kuittia. En jaksa alkaa vääntämään asian korjauksesta, koska yleensä se on vain enemmän säätöä. Siirrän siis kiltisti rahaa luotolleni kattamaan näitä "vahinko-ostoksia".
- Baarien vessoissa, ainakin naisten, on lähes aina työntekijä joka antaa paperin kun olet pesyt kätesi. Vessoissa on myös laajavalikoima kaikkea hyödyllistä hiuslakasta tikkareihin, joiden käytöstä nainen myöskin veloittaa. Meidän mielestä tämä nainen on vain vahtimassa vessojen käyttöä ;D (että siellä on vain naisia)

Tässä nyt oli tälläisiä pieniä kummallisuuksia mitä olen bongailut, ei niin suuria ja kummallisia kun ensimmäisessä postauksessa olleet, mutta kuitenkin lähes jokapäiväiseen elämään vaikuttavia outouksia! :D Etenkin noihin pistokkeisiin oli aluksi vaikea tottua, mut nyt se tulee jo automaationa! Toki täällä on sellaisiakin mitä ei tarvitse napsauttaa päälle, mutta niitä on tullut vastaan vähemmän.


PS. Kokeista on nyt jätetty taakse kaksi ja edessä olisi vielä yksi! Nyt kuitenkin muutama päivä aikaa latailla akkuja ja hoitaa muutamia lähtövalmisteluita (hyi) ennenkuin on aika viimeiselle kokeelle! :)

2 kommenttia:

  1. Ihan hauskoja pieniä erilaisuuksia oot bongaillut. :D Hyvä tietää, jos jotkus matkaa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän käytännönläheisempiä kuin ekat. Toi bussissa kolikoilla maksaminen on kyllä ehkä maailman rasittavinta kun yrittää kaivaa tasarahaa :D

      Poista

Pidäthän kommenttisi asiallisena :)