sunnuntai 21. syyskuuta 2014

The cute doors and houses

Kun ajattelee Irlantia tulee ensimmäisenä mieleen söpöt kivitalot ja kauniit värikkäät ovet ja automaattisesti kuvittelee niitä olevan kaikkialla. Todellisuudessa näitä söpöjä ovia on tietyillä asuinalueilla ja siellä niitä onkin sitten paljon! Toinen toistaan söpömmän värisiä ovia, kauniita rakennuksia ja upeita pihoja. Sittenkun kävelet pari korttelia eteenpäin tulee esille se ei niin kaunis puoli jossa ovista varisee maalit, pihoja ei ole hoidettu ja talon seinän alkavat halkeilemaan. Tuntuu ihan hullulta miten yhdessä korttelissakin voi talojen kunto ja alueen ilmapiiri vaihdella niin suuresti (lue ihana idyllinen asuinalue ja yht äkkiä ghetto)..

Keskitytään nyt kuitenkin niihin kauniisiin oviin ja söpöihin taloihin ;> Tässä muutama kuva mitä on tullut napattua näytöissä pyöriessä ympäriä Dublinia (enimmäkseen Dublin 2, 6 ja 6w). Toki näitä söpöjä ovia on muuaallakin ja ympäri kaupunkia paljonkin, mutta ero hyvien ja huonojen alueiden välillä on oikesti suuri. Huonoilla alueilla ei halua kävellä (saati pitää kameraa esillä) ja hyvillä kalliimmilla alueilla tekisi mieli kuvata jokainen ovi! Tässä nyt muutama söpö ovi ja tulevaisuudessa tulee varmaan part 2, noita ovia kun tulee kuvattua vähän väliä :D


Eilen käytiin Marian ja Christinan (saksalaisia vaihrareita) kanssa kahvilla ja istuskelemassa ST. Stephens Greenin puistossa nauttimassa jälleen aurinkoisesta säästä! Sama sää jatkuu tänäänkin, ihanan lämmin ja aurinko paistaa siniseltä taivaalta :) Eilen illalla päätettiin Christinan kanssa käydä leffassa, sillä kaivattiin jtn muuta kuin hostellilla koomaamista ja maanantaina olevien juhlien takia ei haluttu lähteä baariin. Ihan meidän hostellin vieressä oli iso leffateatteri jonne kävelimme sisään katsomaan menisikö siellä mitään mielenkiintoista. Päädyttiin katsomaan "The most wanted man" joka alkoi sopivasti noin 30minuutin kuluttua joten ehdittiin hyvin hakemaan vähän ruokaa ennen leffaa ja ostamaan popcornia ;> Leffassa ei ollut paikkanumeroita, joten saliin kannatti mennä ajoissa, että sai hyvän paikan itselleen ja me päästiinkin ihan keskelle salia. Leffa itsessään oli ihan hyvä, vaikka siinä olikin avoin loppu joka nyt ei oikein ollut kummankaan meidän mieleen, sillä se jäi jotenkin liian auki. 

Tänään ollaan vaihdettu hostellia, jippiiii! Ja raahattu itsemme starbucksiin kasaamaan lukkareita koska hostellin wifi ei ollut yhteistyökykyinen. Illemmalla olisi tarkoitus mennä syömään ja vain olla ja huomenna alkaakin sitten se oikea arki täällä. Jännä nähdä ketä osuu samoille kursseille jo tutuiksi tulleista vaihtareista vai ollaanko kaikki ihan itseksemme kursseilla. Suurin osa vaihtareista täällä on Saksasta, Ranskasta tai Espanjasta, mutta enemmistö on aivan selvästi Sakasasta. 

PS. Lukkaria kasattaessa alan ikävöimään Laurean excel-helvettiä. Sekin on helpompi kuin täällä sadasta eri lukkarista kurssien kasaaminen :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisena :)