lauantai 27. syyskuuta 2014

First week of college

Tällä viikolla alkoi koulu siis ihan oikeasti ja ensimmäisestä viikosta on nyt selvitty läpi kunnialla! Lukujärjestys on kasassa ja maanantaina pitäisi se vielä käydä hyväksyttämässä. Vaikka nyt olikin ensimmäinen kokonainen kouluviikko on koulua silti vielä vain osittain sillä tutorial tunnit alkavat vasta ensi viikon jälkeen, en valita! Vaikkakin tuntuu välillä typerältä kävellä kouluun vain yhden tunnin takia.. Luennot ja luennoitsijat vaikuttavat kiinnostavilta, vaikkakin yksi onkin sitruunan niellyt tantta, jota tietenkin on perjantaisin viimeinen tunti (onneksi hänellä kuitenkin on aina yhtä kiire viikonlopun viettoon kuin opiskelijoillakin). 


Jokaisella kurssilla on tehtäviä jotka vaativat super paljon taustatietojen ja teorioiden etsimistä ja niiden käyttämistä lopullisessa tehtävässä viittauksina ja lainauksina (suoria lainauksia ei lasketa sanamäärään). Kaikissa kursseissa on myöskin yleensä koe (minulla kaikissa paitsi yhdessä), ja koe on 3h kestävä, kirjallinen essee muotoinen. Hmm koskakohan olisin viimeksi ollut kokeessa kolmea tuntia? Ehkä ylppäreissä, oh well! Täällä tehtävät annetaan myös sanamäärissä, elikkä tehtävän pituus on esimerkiksi 3000 sanaa, joka tuntuu olevan suosittu määrä. Oikeastaan jos rehellisiä ollaan voi olla haastavaa saada kurssit läpi. Olen liian tottunut Laurean joustaviin läsnäoloihin ja sinnepäin powerpointeihin ja raportteihin jotka ovat aina ryhmätöitä (miss you girls<3). Nyt pitäisi vääntää useita tehtäviä yksin jotka vaativat laajoja taustatutkimuksia, viittauksia ja kirjalähteitä, oh f*ck! Tämä ei koskaan ole ollut mun vahvuuksia, olen aina ollut se viimeisenä iltana kirjoittaja/lukija (better late than never right?). Nooooh eiköhän tästäkin taas selvitä jotenkin päin, rimaahipoen jos ei muuta ;D


Maanantain meidän oli tarkoitus mennä koululle juhliin, mutta muutaman mutkan kautta päädyttiinkin pienemmällä porukalla pubiin (Tässä pubissa on itseasiassa kuvattu ps. I love you elokuvan tapaamiskohtaus)! Istutiin pubissa muutamisen tunti höpötellen ja muutamat sidukat nauttien, jonka jälkeen nälkäisinä siirryimme tien toisella puolella olevaan ravintolaan. 60-luvun tyylinen Edie's Rocket on hampurilaisravintola ketju jonka ravintoloita näkee ympäri Dublinia. Olimme kaikki hyvin hämmentyneitä kun sisäänmennessä meidät pysäytti portsari joka kysyi monta meitä on, käski odottaa hetken ja ohjasi meidät tämän jälkeen pöytään istumaan ja antoi listat (seriously 1.30am c'moon?!). Noh hämmästyksestä toivuttuamme tilasimme ruuat ja ihailimme paikan sisustusta ja tyyliä. Lopulta pöydästä löytyi niin hamppareita, ranskuja, kanapaloja kuin smoothietakin ja kaikki oli herkullista. Tämän jälkeen suunnattiin kaikki yhdessä kohti keskustaa ja kotejamme (hostelli tj4)

Tänään perjantaina oli sää niin upea, että luentoni jälkeen päätettiin lähteä puistoon nauttimaan aurinkoisesta säästä Marian ja Christinan voimin! St. Stephens Park on vannoutunut lemppari ja siellä upposikin hyvä tovi auringosta nauttien ja höpisten. Sieltä matka jatkui Merrion Square Parkiin joka on hieman kauempana keskustasta, toistamiseen tuli todettua ettei puisto vaan ole yhtä näyttävä kun St. Stephens Green. Matka jatkui takaisin keskustaan shoppailemaan ja kahvittelemaan. Kun viimein raahauduimme takaisin hostellille kokattiin kristiinan kanssa pienet pasta annokset (lue meidän "kokataan kahdelle" annokset on lähempänä neljän hengen perhe illallista) tälläkertaa lainaten italialaisen pojan mausteita ;D Ja totesimme jälleen wifin olevan "rikki". Toivotaan todella, että alkaa pian toimimaan, muuten illat menee starbucksissa koulutöitä tehden kun hostellilla ei mitään pysty tekemään koneella ilman nettiä. Mullakin koneella on suurin osa kuvista ja olisi kiva niitä julkaista ja kirjoittaa näppäimistöllä isolle näytölle, eikä tihrustaa kännykän näyttöä ja etsiä sitten sataa kirjoitusvirhettä xD noh ehkä ensi viikolla jos ei jo viikonloppuna! 
PS. Omistan jo kaksi sateenvarjoa, sillä sadekuuro yllätti torstaina kun olin matkalla kouluun. Vasta toinen sade kuuro Dublinissa! Ja kaksi varjoa, oh well! ;>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisena :)