maanantai 20. lokakuuta 2014

Hostel Living

Nyt kun hostelli asuminen on vain kaukainen muisto, ajattelin vähän valoittaa tänne omia ajatuksiani asiasta. Aiheesta kun ei vain voinut kirjoittaa ennenkuin muutto uuteen kämppään oli varma ja hetken aikaa täällä asunut ja varmistunut, ettei hostelliin ole paluuta. Lukuunottamatta osaa matkoistani, mutta silloinkin se on vain hetkellistä ja muutaman yön kestävää ;> Hostelleissa kun tuli siis kokonaisuudessaan asuttua melko tarkalleen kolme viikkoa, way too much!

Ensimmäinen hostelli johon saavuin ja jossa asuin lähes puolet ajasta oli Avalon House, joka sijaitsee Dublin 2 alueella. Tätä hostellia suosittelen kaikki eniten. Huoneet oli siistit, aamupala ok, hinta-laatu suhde hyvä, henkilökunta ystävällistä ja sijainti on tosi hyvä. Lähellä Temple barin aluetta ja 10minuutissa kävelee O'Connel Streetille (Dublin1) shoppailemaan. Itse tosin shoppailen mielummin Dublin2 alueella johon kipittelee hostelilta ehkä viidessä minuutissa.


Matkatavaroilleni vuokrasin häkin jossa ne viettivät aikansa. Häkki oli pohja kerroksessa (0) ja huoneeni aluksi ensimmäisessä kerroksessa, jolloin häkillä ravaus oli vielä ihan ok, mutta kun huone vaihtui kolmanteen kerrokseen alkoi häkillä ravaaminen vain ärsyttämään :D Olin kotona pakannut jo käsimatkatavaraani (Louis Vuitton Keepall 55 eli iso kassi kyseessä) muutamia paitoja yms vaihto vaatteita joten häkillä käydessä selvisi ilman matkalaukun avaamista, muutamaa kertaa lukuunottamatta.

Aamupala oli kaikissa kolmessa hostellissa sama muroja, paahtoleipää ja teetä/kahvia. Erona oli mitä laatua muroja löytyi, taikka mitä leivän päälle oli laittaa, Yleensä voita, mansikkahilloa ja nutella/maapähkinävoi. Sanomattakin selvää, että kolmen viikon jälkeen vaalea paahtoleiä ja murot tulivat korvista.

Ensimmäinen huone oli 10hengen mixed room ja onnekseni sain alasängyn, joka oli ainoan pistorasian vieressä :D onnistui siis sängystä datailu kivuttomasti ja wifi toimi ihan kivasti päivisin, mutta iltaisin se ei jaksanut pyörittää edes youtube videoita ja kuvien lataus kesti satavuotta. Huoneessa oli onneksi tosi kivoja tyyppejä ja meitä "samoja naamoja" oli siellä viisi koko ajan jonka huoneessa olin ja meistä neljä etsi asuntoa. Tyttöjä oli vaihdelleen 3-4 minut mukaanlukien ja loput oli sitten jätkiä. Alhaalla meillä oli kuusi sänkyä ja parvella loput neljä. Iltaisin kuitenkin kaikki melkein hengaili pistorasian ympärillä ja tulikin juteltua paljon ihmisten kanssa. Plussaa myös siisteistä huonekavereista ;D
Koska en ollut varautunut pitkään hostelli asumiseen iski ensimmäiselle lauantaile paniikki kun hostelli oli täysi ja sain jatkettua varausta seuraavallakin viikolla vain perjantaihin. Koska alku oli ollut kivikkoinen päätin ottaa irtioton ja raahata itseni hotelliin yhdeksi yöksi. Omaa rauhaa, moderni kylppäri ja pehmeät hotelli lakanat oli juuri mitä tarvitsin akkujen lataukseen. Samalla järjestin matkalaukun ja vuiskan uuteen uskoon, jotta eläminen hostellissa olisi helpompaa (uudet vaatteet vuiskaan, lääkkeet yms siirtely ja matkalaukun yleinen järkkäys).

Uusi huone oli pieni neljän hengen mixed room jossa olin joka yö ainoa naispuolinen henkilö, suprise! Huoneessa vaihtui porukka tiheään tahtiin ja pisimpään huoneessa oli 4yötä pysyvä mies, minua lukuunottamatta. Koska huone oli pieni ja portaiden ravaus häkille ärsytti vietin iltani dataillen pohjakerroksen hengailu tilassa.

No ne portaat…

Tässä välissä ehdin jo tavata Christinan ja varata hänen kanssaan huoneen perjantaista sunnuntaihin Spire nimisestä hostellista, joka sijaitsee Dublin1 alueella. Plussaa kahdeksan hengen female room ja naisten kylppäristä (Muissa hosteillessa kun kylppärikin on mixed). Miinusta meluisasta sijainnista (Ihan Dublin1 keskustassa lähellä O-Connell Streettiä), tajuttoman sotkuisista huonekavereista ja suht pikkuisesta/ahtaasta huoneesta. Hostelli oli selvästi espanjalaisten it paikka, ja keittiö/hengailu tila olikin aina täynnä äänekkäitä ihmisiä. Täällä meillä oli Christinan kanssa vain tallelokero johon survottiin kaikki arvotavara.

Viimeinen hostelli oli Kinlay House, joka on Avalon Housin kanssa samaa ketjua. Huone oli toisessa kerroksessa (wuhuu portaaat) ja häkki tavaroille oli eri rakennuksessa joten sinne kipitteleminen oli suhteellisen rasittavaa, mutta tiesipä tavaroiden varmasti olevan turvassa. Kinlay House on myös Dublin 2 aluetta ja todella lähellä Temple Bar aluetta, siistit huoneet, henkilökunta mukavaa, mutta koko aikana kun olimme hostellissa ei wifi toiminut, kuitenkin olimme hostellissa yli viikon, joten kuvittelisi että ongelma olisi korjattu. Muuten hostellista ei ole pahaa sanottavaa.  
Huone täälläkin oli 4 hengen mixed room, mutta koska Christinan kanssa veimme jo kaksi paikkaa oli meillä aina vain kaksi vierailevaa ja jopa 4 yönä oli seuranamme naispuolinen henkilö! Huone oli iso ja todella tilava, sekä sisälti jopa pöydän, tuolin ja pienen yöpöydän ;> Christinan kanssa saimme onneksi sängyt vastapäätä pöytää, ikkunan vieressä joten valtasimmekin sen omaksi pieneksi alueeksemme.

Avalonissa ollessa söin pääsääntöisesti ulkona, tai ostin valmis juttuja kaupasta mukaan en kokannut. Spire hostellissa teimme Christinan kanssa pakastepitsaa, mutta muuten syötiinkin ulkona. Vitsi miten opiskelijaystävällistä. Kinlay Housissa kuitenkin ryhdistäydyttiin ja kokkailtiinkin useamapana iltana, ja usein lautaselta löytyi pastaa. Helppo, halpa ja nopea. Koska annostelu on meidän vahvin puoli elimme samalla ruualla yleensö kaksi päivää.

Omaksi lempparikseni valikoitui Avalon House, toisena Kinlay House ja viimeisenä Spire.
Jos joku jäi mietityttämään niin vastailen kyllä kysymyksiin :)

PS. Omassa kämpässäni olen kokkaillut lähes jokapäivä ja Christinan kanssa pidämme yleensä kerran viikossa kokkailu illan yhdessä, jonka tuotosta saatamme syödä seuraavanakin päivänä.. ;>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisena :)