keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Studying in Dublin..

.. at Griffith College.


Elikkäs ajattelin nyt availla teille ajatuksiani opiskelusta Dublinissa ja tietenkin näkemykseni perustuu omaan kouluuni elikkäs Griffith College. Suomen päässä vertailukohtana toimii Keravan Laurea jossa on tullut vietettyä kiltisti jo yksi lukukausi. Opiskelen suomessa Liiketaloutta joka täällä taitaa olla ihan vain Business economics, mutta koulussa ollaans BABS (Bachelor of Business tai jtn sellaista). Puran postauksen hieman ranskalaisilla viivoilla kirjoittaen, mutta pidemmillä selittelyillä, elikkäs jokainen kappale tulee hyppimään omilla teillään.

Luen Dublinissa 25 credittiä (en tiedä miten vastaa opintopisteitä, ilmeisesti samassa suhteessa), jonka lisäksi yritän suoritan Ruotsin kakkoskurssia verkkokurssina. Täällä kursseja minulla on neljä:

Information and communication Technology (First year, 10 credits)
Kurssilla käydään läpi kaikkia atk-juttuja joista olen täysin pihalla kaikkineen termineen sun muineen. Jotakin järjestelmiä, ohjelmia ja ties mitä muuta. Kurssilla opetellaan myös käyttämään word, excel ja powerpoint. Kurssi on suurin mikä minulla on ja valitsinkin sen suuren credit määränsä takia, sekä tuon informaatio puolen, mutta kärryiltä olen tippunut kun en asioita suomeksikaan ymmärrä. Kurssista ei onneksi ole koeta vaan palautetaan neljä tehtävää, jotka muodostavat kurssi arvosana. Eiköhän tämä siis läpi saada ;>

Managing human resources (Second year, 5 credits)
Kurssilla käydään läpi HR:n perusteita aina palkkauksesta työsuhteen päättymiseen, millainen on hyvä esimies, mitä hyvä johtaminen on jne. Kurssi on todella laaja, mutta mielenkiintoinen huolimatta sitruunan nielleestä opettajasta. Kurssilla tehdän yksi kurssityö joka on 3000sanainen raportti (kyllä vaan juuri se, mitä en vieläkään ole tehnyt ja deadline huomenna, uups!), jonka lisäksi kurssista on koe tammikuun koeviikolla. Katsellaan miten sen kokeen kanssa käy, lukeminen kun ei kuulu vahvuuksiini.

Management and Organisational Behaviour (Second year, 5credits)
Kurssi käsittelee nimensä mukaan hyvää johtamista, esimiestyöskentelyä ja organisaation rakenteita. Kurssi on todella mielenkiintoinen ja opettaja erittäin hyvä, vaikka ehkä hieman erikoinen aina välillä. Kurssilla tehdään kurssityö (jonka sisältä on minulle vielä suhteellisen auki, jonkun näköinen raportti pohjautuen esimerkki tapaukseen) ja tietenkin se kirjallinen koe.. Voi hurraa oikeasti, onneksi tämä ja edellinen kurssi vähän sivuavat toisiaan mistä toivon olevan hyötyä.

Consumer Behaviour (Third year, 5credits)
Kurssilla käsitellään kuluttajien käyttäytymistä, mihin se perustuu ja mikä sitä aiheuttaa. Mainontaa ja eri mainonnan teorioita on siis suhteellisen paljon käytössä! Kurssi on lempparini ja opettaja on mielestäni myöskin erittäin hyvä ja yksi suosikeistani. Kurssi on minulla iltakurssina koska päiväkurssi oli päällekkäin muitten kurssieni kanssa. Käyn siis trostaisin 18.30-20 tunnilla ja muu opiskelu on itsenäistä. Kurssilla tehdään kirjallinen koe koeviikolla, sekä raportti joka muistaakeni oli markkinointi suunnitelma juoksurattaille. Jaiks! Markkinointi ei kuulu lemppareihini :D

Lukuunottamatta iltakurssia jokaista kurssia kohden on viikossa kaksi luentoa 1,5h/kpl ja yksi tutorial 1h/vk. Koulussa olen siis suhteellisen lyhyitä päiviä! Alla kuvaa lukkaristani täällä, ja juu käsialasta ei saa selvää, mutta saatte vähän käsitystä paljon siellä koululla aikaa vietän,


Luennoilla jaetaan "notes"tunnin/viikon alussa ja niitä käsitellään kunnes aihealue vaihtuu ja saadaan taas uusi paperinippu (Notes= Opettajan diat tulostettuna A4paperille niin, että die vasemmassa reunassa ja oikeassa reunassa tyhjiä rivejä muistiinpanoille). On automaattinen vaatimus, että raapustelet itsellesi muistiinpanoja ja opettjan usein sanovat, että ilman muistiinpanoja ja kuuntelemista ei läpi pääse.

Kurssityöt vaativat tosi paljon taustatöitä ja opettajat olettavat täällä, että jokainen väite on perusteltu jonkin teorian tai artikkelin pohjalta. Tämä on mulle suurin ongelma koska olen mailman surkein viittaamaan mihinkään tekstissäni. Helpompi vain selitelä liipalaapaa.

Kaikki työt tehdään yksilönä mikä oli minulle ryhmätyöhön tottuneelle vähän yllätys :D Ainoastaan yksi atk-kurssin tehtävistä on ryhmätyö. Koska tyt ovat soolona ja silti todella kattavia on kurssit todella paljon rankempia ja koulun eteen joutuu tekemään paljon enemmän töitä kuin Laureassa! Lue: Laureassa pääsee helpolla.

Jotta kurssin pääsee läpi on läpäistävä sekä tentti, että tehtävä hyväksytyksi. Myöskään poissaoloja ei saisi olla, sillä niitä katsotaan täällä todella pahalla. Jos poissaoloja napsahtelee enemmän joutuu samantien puhutteluun oman facultyn (mulla business) johtajan kanssa :D Kyllä mulle poissaoloja tule ekun reissaan, mutta kaikessa ei voi onnistua ;>

Koululla en juuri syö, paitsi satunnaisesti tiistaisin jos en ole ehtinyt tekemään eväitä. Koululla on starbucks joka on jo vakkari vaikeina aamuina, sekä kahvila josta saa valmis salaatteja, leipiä ja eri lämpimiä ruokia. Lämmintä ruokaa olen kerran syönyt pastan, mutta muuten koitan syödä kotona ja säästellä rahojani :)

Tälläinen tekstipainotteinen postaus opiskelusta tällä kertaa, jos nyt aloittaisin sen raportin..

PS. Huomenna on Halloween bileet !! wuhuu ;>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidäthän kommenttisi asiallisena :)